RUBBERBOTEN

Op dit moment is er geen aanbod in deze categorie

Probeer het later nog eens

 

 

 

SLOEPEN     OPEN- EN CONSOLEBOTEN     SPORTBOTEN

SPORTCRUISERS     KAJUITBOTEN     RUBBERBOTEN   DIVERSEN   

Gebruikte rubberboten

Rubberboten zijn er in verschillende soorten, elk met hun eigen karakteristieken. De kleinere modellen zijn opvouwbaar en daardoor makkelijk in de bijgeleverde tas op te bergen. Ze zijn voorzien van een plankenvloer of een opblaasvloer. De grotere boten worden ook wel RIB's genoemd, wat staat voor ridged inflatable rubberboat. Deze zijn het meest bekend in de vorm van professionele reddingsboten. Deze modellen hebben een polyestervloer en –romp. Dit maakt ze veilig en zeewaardig. Door hun lage gewicht zijn hoge snelheden mogelijk, wat RIB's bij uitstek geschikt maakt voor reddingsoperaties. Dergelijke rubberboten (en hun opvarenden) zijn dus stoer, maar geen patsers.

Rubberboot materialen

De opblaasbare rand van een rubberboot kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Het gros van de kleine boten is gemaakt van PVC. Dit is een betaalbaar product, maar blootstelling aan UV-straling kan de levensduur beperken. Hypalon daarentegen is enorm sterk, daardoor bestand tegen zonlicht en bijzonder weerbestendig. Dit materiaal wordt gebruikt voor kleinere rubberboten die veel aan UV-licht worden blootgesteld of lang moeten meegaan, of voor boten die voor zwaar gebruik – zoals reddingswerk - worden ingezet.

Nieuw en jong gebruikt

Wiegmans verkoopt met name kleinere rubberboten (tot 4 à 5 meter), met een motor van 4 pk. Deze worden vaak gebruikt als tender bij een groter schip. Zo'n bijboot wordt vaak ingezet om kleine stukjes mee te varen, of als speelbootje voor de kinderen. Wiegmans heeft een breed aanbod in deze kleinere rubberboten, zowel nieuw als tweedehands. Regelmatig worden jong gebruikte rubberboten te koop aangeboden, waarvan u nog vele jaren plezier kunt hebben.

 

Scheendijk 6      |      3621 VB Breukelen      |     T  0346 26 15 74    |     F  0346 26 10 30       |     email: info@wiegmans.nl

   
ALGEMENE VOORWAARDEN     •     DISCLAIMER     •     SITEMAP     •     HOME

 

Contact/Routebeschrijving Wiegmans