AW BASELINE

 

De AW Baseline is een sloep met een relatief lage prijs, zonder concessies te doen aan de hoogwaardige kwaliteit die van een AW-sloep verwacht mag worden. Het perfecte instapmodel dus voor wie comfortabel wil varen met vrienden, familie of kennissen. AW Baseline-sloepen zijn er in twee modellen: de spiegelsloep met zijn rechte achterkant en de spitsgatsloep met zijn ronde achtersteven.

Vaareigenschappen

AW Baseline-sloepen kenmerken zich door een hoge mate van stabiliteit en koersvastheid. Dat is bereikt door het zwaartepunt zo laag mogelijk in de boot te plaatsen. Zwaar weer en hoge golven zijn voor deze sloepen dan ook geen enkel probleem. Maar ook als u rustig wilt varen in de grachten of een onbezorgd tochtje wilt maken op een binnenwater is de AW Baseline de juiste sloep. En dankzij de lage en brede instap is aan of van boord gaan een makkie voor alle leeftijden.

AW Baseline kwaliteit

Alle sloepen in de AW Baseline-serie zijn gemaakt van onderhoudsvrij polyester. De boten zijn 'overnaads' gebouwd, waardoor de rompen oersterk zijn en het uiterlijk hebben van een traditionele houten sloep.

Prestaties sloepen

De kruissnelheid van deze spitsgatsloepen en spiegelsloepen is 7 km/u en hun maximumsnelheid bedraagt 12 km/u. Die waarden vallen binnen de snelheden die maximaal zijn toegestaan op Nederlandse rivieren, meren en plassen. Met deze boten zult u dus geen snelheidsovertredingen begaan en is de kans op schade klein. Een prettige zekerheid, aangezien voor het maken van tochten in een AW Baseline-sloep geen vaarbewijs nodig is.

AW 16 spiegelsloep
AW16 Baseline

De AW16 is de kortste sloep in de AW Baseline-serie. Deze boot staat bekend om zijn hoge bedrijfszekerheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit model is met een lengte van 5.10 meter zeer geschikt voor startende watersporters. Een heerlijke sloep om met maximaal vijf personen lekker mee over de binnenwateren te varen.

AW 20 ONE OFF EDITION Tendersloep
AW20 Baseline

De AW20 is de sloep voor de startende watersporter die veel waar voor zijn geld wil en zo min mogelijk onderhoud. Het is een spiegelsloep met doorgestoken (dus onder de boot geplaatst) roer, die zeer geschikt is voor langere tochtjes op binnen- en kustwateren, ook in zwaarder weer. De sloep biedt plaats aan acht personen.

totale lengte: 5.10 meter • breedte: 2.00 meter • diepgang: 0.30 meter
doorvaarthoogte: 0.90 meter • gewicht: ca. 580 kilo
MEER OVER DE AW16 Baseline  >>>

totale lengte: 6.40 meter • breedte: 2.35 meter • diepgang: 0.65 meter
doorvaarthoogte: 1.20 meter • gewicht: ca. 960 kilo
MEER OVER DE AW20 Baseline  >>>

AW 21 spitsgatsloep
AW21 Baseline

Wie een gezellige familieboot zoekt, die plaats biedt aan acht personen, hoeft niet verder te kijken dan de AW21. Een spitsgatsloep met een oogstrelend aangehangen roer. Stelt u zichzelf eens voor, varend over binnen- of kustwateren, zelfs bij zeer zwaar weer… Deze sloep is gemaakt voor een comfortabele en behouden vaart, onder alle omstandigheden.

AW 24 ONE OFF EDITION Tendersloep
AW24 Baseline

De AW24 is een spiegelsloep met doorgestoken (dus onder de boot geplaatst) roer, die groot genoeg is voor groepen tot 10 personen. Veel jonge watersporters genieten al van zijn sportieve eigenschappen. Deze komen zowel tot uiting op binnen- als kustwateren en in zonnig, maar ook in zeer zwaar weer.

totale lengte: 6.50 meter • breedte: 2.40 meter • diepgang: 0.60 meter
doorvaarthoogte: 1.15 meter • gewicht: ca. 1530 kilo
MEER OVER DE AW21 Baseline >>>

totale lengte: 7.25 meter • breedte: 2.50 meter • diepgang: 0.65 meter
doorvaarthoogte: 1.30 meter • gewicht: ca. 1775 kilo
MEER OVER DE AW24 Baseline  >>>

 

Veiligheid

Het is heel goed voor te stellen dat andere waterrecreanten uw oogstrelende sloep van heel dichtbij willen bekijken. Dan is het een geruststelling om te weten, dat de karakteristieke touwrand (kabelaring) van slijtvast kunststof garant staat voor vele uren veilig en schadevrij vaarplezier. Daar profiteert u ook van bij het afsluiten van een verzekering voor uw vaartuig.

Uitrusting AW Baseline

Zitcomfort staat bij Wiegmans voorop en is dus ook in de spitsgatsloepen en spiegelsloepen gewaarborgd. Dit comfort kan door de aanschaf van stoffen kussens nog verder verhoogd worden. De boten kunnen worden uitgevoerd met waterafstotend tapijt, maar ook worden voorzien van een massief teakhouten vloer. Ook een roestvrijstalen reling op de voorplecht is als optie leverbaar, evenals een milieuvriendelijk toilet. De open sloep kan afgesloten worden door een hoogwaardige canvas cabrioletkap, zodat de passagiers droog zitten, en is ook uit te voeren met een groot zonnebed, zodat erin overnacht kan worden.

 

Onderhoud sloepen

Er is maar één ding waarop bij de AW Baseline sloepen 'bezuinigd' is, en dat zijn onderhoudsgevoelige onderdelen. Daarentegen zijn de onderkanten van alle boten voorzien van meerdere epoxylagen. Die beschermen het polyester tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Over de epoxylaag is een algwerende anti-foulinglaag aangebracht, waardoor de aangroei minimaal is. Dit lage onderhoudsniveau houdt de prijs relatief laag en zorgt dat spitsgatsloepen en spiegelsloepen waardevast blijven. Dit neemt uiteraard niet weg dat het omwille van een langer plezier beter is om de boot jaarlijks schoon te (laten) maken.


OVERZICHT SLOEPENLIJN:

AW BASELINE
AW ONE OFF EDITION
AW TENDER

 


Onze merken
 
   
ALGEMENE VOORWAARDEN     •     DISCLAIMER     •     SITEMAP     •     HOME

 

Contact/Routebeschrijving Wiegmans